prijedorski ribnjak

10. jula konačna odluka o prodaji ribnjaka "Saničani"

13.06.2024. 08:03 / Izvor: Nezavisne novine
saničani

Skupština povjerilaca u ribnjaku "Saničani" zakazana je za 10. jul i tada će biti donesena konačna odluka o uslovima prodaje.

Skupština povjerilaca u ribnjaku "Saničani" zakazana je za 10. jul i tada će biti donesena konačna odluka o uslovima prodaje, koju je predložio Odbor povjerilaca, kazao je za "Nezavisne novine" Mirko Marčeta, stečajni upravnik ovog preduzeća.

Naime, u dokumentu Odbora povjerilaca ovog preduzeća u stečaju, prijedorski ribnjak može kupiti ili privredno društvo registrovano u BiH najmanje pet godina, koje obavlja djelatnost proizvodnje i prodaje ribe najmanje pet godina na teritoriji BiH ili subjekat javnog prava.

"Ukoliko je kupac privredno društvo, uslov je i da najmanje tri godine ostvaruje najmanje 10 miliona maraka prihoda iz djelatnosti proizvodnje i prodaje ribe. Kupac se mora obavezati da će nastaviti da obavlja djelatnost proizvodnje, uzgoja i prodaje ribe najmanje 10 godina, zaposliti najmanje 30 radnika u roku od jedne godine", navedeno je u dokumentu odbora.

Dalje se dodaje da je kupac prije zaključenja ugovora dužan da dostavi bezuslovnu bankarsku garanciju kao obezbjeđenje za ispunjenje preuzetih ugovornih obaveza i naknadu štete na iznos od pet miliona maraka, s rokom važenja od 10 godina, a koja će se obnavljati svake godine.

Podsjetimo, na sjednici Skupštine povjerilaca ribnjaka "Saničani" kod Prijedora, koja je održana u januaru, odlučeno je da se u prodaju "Saničana" ide kao pravno lice, te da je procijenjena vrijednost 4,9 miliona KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije