Energoinvest TDS otišao u stečaj

16.09.2016. 09:53 / Izvor: Oslobođenje
Energoinvest TDS otišao u stečaj

Stečajni postupak pokrenut je na prijedlog radnika, a za stečajnog upravnika imenovan je Jusuf Obradović.

Preduzeće Energoinvest - Tvornica dalekovodnih stubova d.d. Sarajevo, kako nam je jučer potvrdio i predsjednik Sindikata Mirsad Makić, otišlo je u stečaj. Stečajni postupak pokrenut je na prijedlog radnika, a za stečajnog upravnika imenovan je Jusuf Obradović.

Radnici su tražili stečaj tvornice zbog neizmirenih dugovanja za plate i doprinose od oko tri miliona KM, a proizvodnja je već nekoliko mjeseci ugašena. Na polugodištu 2016. ostvarili su gubitak od 963.000 KM, a zabilježili su poslovne prihode od svega 150.000 KM. Gubitak u 2015. je iznosio 1,7 miliona KM.

"Tražili smo stečaj jer smo bili prinuđeni, nije bilo drugog rješenja. Trenutno smo u situaciji da nemamo ni vode ni struje, struju uzimamo od susjedne firme, čime nam namiruju neka dugovanja. U posljednje vrijeme vrlo malo radnika dolazi na posao, nas 15 do 20, ostali se snalaze sa strane dok se ovdje nešto ne riješi. Bitno je da je stečaj proglašen, sad otvaramo nove račune, promijenili smo pečat. Neke banke nisu htjele da prihvate da zatvorimo stare račune dok obavijest o stečaju ne izađe u Službenom listu, a i to se desilo pa ćemo vidjeti šta će dalje biti", istakao je Makić. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije