Izgradnja autoputu Sarajevo - Beograd koštaće oko 2,5 milijarde eura

18.03.2021. 08:41 / Izvor: SRNA
Izgradnja autoputu Sarajevo - Beograd koštaće oko 2,5 milijarde eura

Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović istakao je u Turskoj da se procjenjuje da će izgradnja auto-puta Sarajevo-Beograd-Sarajevo početi na proljeće i koštati od dvije do 2,5 milijardi eura.

Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović istakao je jučer u Turskoj da se procjenjuje da će izgradnja auto-puta Sarajevo-Beograd-Sarajevo početi na proljeće i koštati od dvije do 2,5 milijardi eura.

Mitrović je rekao za RTRS da će ova izgradnja biti finansirana turskim kreditom i omogućiti ekonomski razvoj, kao i da je Republika Srpska spremna za početak gradnje ovog puta na svojoj teritoriji.

On je rekao da bi u pomenutom poslu mogle da učestvuju i firme iz Republike Srpske.

"Početak radova na ovom putu, odnosno na prvoj dionici od Rače do Bijeljine, moguće je očekivati već na proljeće", rekao je Mitrović.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva Šefik Džaferović i Željko Komšić sastali su se juče u Ankari sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, te predsjednikom turskog Parlamenta Mustafom Šentopom.

Tokom posjete potpisani su sporazumi o saradnji u infrastrukturnim i građevinskim projektima, kao i o uzajamnom priznavanju i zamjeni vozačkih dozvola, te Memorandum o razumijevanju između Agencije za unapređenje stranih investicija BiH i Kancelarije za investiranje Predsjedništva Turske o saradnji na promociji investicija. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije