Izgradnje separatne kanalizacione mreže u dijelu naselja Buća Potok

06.05.2021. 13:39 / Izvor: Akta.ba

Općina Novi Grad Sarajevo nastavila je i u ovoj godini realizaciju projekta izgradnje separatne kanalizacione mreže u dijelu naselja Buća Potok.

Općina Novi Grad Sarajevo nastavila je i u ovoj godini realizaciju projekta izgradnje separatne kanalizacione mreže u dijelu naselja Buća Potok.

"U toku su radovi koji obuhvataju izgradnju separatnog kanalizacionog sistema u ulici Amira Krupalije, a kojim se rješava dugogodišnji problem velikog broja stanovnika ovog gusto naseljenog područja Novog Grada", saopćili su iz Općine Novi Grad.

Radi se o širem obuhvatu dijela mjesnih zajednica "Buća Potok" i "Dolac" koji nije imao riješenu kanalizacionu mrežu. Cjelokupan projekat izgradnje kanalizacione mreže u ovom dijelu Buća Potoka, koštat će više od milion maraka, a uradit će se više od dva kilometra kanalizacione mreže.

"Ovaj značajni i skupi infrastrukturni projekat realizira se fazno, a u prethodnim godinama je izgrađeno više od kilometra separatnog kanalizacionog sistema, od ulice Adema Buće kroz krug firme "Zrak" do ulice Safeta Isovića i dijelu ulice Amira Krupalije", saopćeno je.

Općina Novi Grad Sarajevo je u toku 2020. godine potpisala Okvirni sporazum za nastavak izvođenja radova na izgradnji separatne kanalizacione mreže u ulici Amira Krupalije, urađeno je oko 200 metara separatnog kanalizacionog sistema, a u toku su radovi u okviru kojih će biti položeno još oko 150 metara cjevovoda profila DN300.

Nakon izvedenih radova, cijela ulica u dužini trase će biti rekonstuisana i asfaltirana. Rok za izvođnje radova je 90 dana. Izvođač radova je firma "Bujice" iz Konjica, nadzor ispred krajnjeg korisnika vrši KJKP "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Sarajevo, a stručni nadzor firma "Panacon" d.o.o.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije