Moguća saradnja Tvornice prečistača Rogatica i namjenske industrije Srbije

16.10.2017. 07:41 / Izvor: SRNA
Moguća saradnja Tvornice prečistača Rogatica i namjenske industrije Srbije

Odluke i politike Vlade Republike Srpske moraju se striktno provoditi i poštovati.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je jučer da postoji mogućnost da Tvornica prečistača Rogatica bude stavljena u funkciju namjenske proizvodnje u Srbiji.

Ministar je najavio dolazak određenih stručnjaka da na licu mjesta procijene koliko je taj kolektiv perspektivan za saradnju sa njima.

"Nama je cilj da prezentujemo potencijale Republike Srpske na svim mjestima i sa svim investitorima koji obećavaju i garantuju realizaciju novih razvojnih projekata", rekao je Đokić.

Izjavio je da su u fokusu sastanka predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i saradnika sa rogatičkim privrednicima, bile teme iz oblasti šumarstva i problema drvoprerađivača i njihovog snabdijevanja drvnim sortimentima.

Đokić je naglasio da dozvoljeni etat za sječu šume na ovom prostoru prevazilazi potrebe drvoprerađivača, što nije slučaj u drugim dijelovima Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, odluke i politike Vlade Republike Srpske moraju se striktno provoditi i poštovati, a oni direktori koji to ne budu činili biće smijenjeni.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije