Stanovi u Boriku privlačni kupcima

25.03.2013. 08:53 / Izvor: Glas Srpske
Stanovi u Boriku privlačni kupcima

Iako je u posljednje vrijeme cijena nekretnina na području grada uveliko opala, i dalje je najatraktivnija lokacija za kupovinu stana naselje Borik.

Iako je u posljednje vrijeme cijena nekretnina na području grada uveliko opala, i dalje je najatraktivnija lokacija za kupovinu stana naselje Borik.

Potvrdili su ovo za "Glas Srpske" u banjalučkim agencijama za nekretnine, naglašavajući da potencijalni kupci prvo pitaju kako se kreću cijene stanova u Boriku, a poslije toga se raspituju za naselja koja su malo udaljenija od grada.

Vlasnik agencije "Euro-agent" Senka Gatarić-Vasilić kaže da je zbog besparice i ponuda sve manje.

"Na području grada u posljednje vrijeme se veoma malo gradi u odnosu na raniji period, dok cijene stanova već neko vrijeme stagniraju", rekla je Gatarić-Vasilić.

Ona je istakla da je najatraktivnija lokacija za kupovinu stana još u Boriku u blizini fakulteta.

"Stanovi se uglavnom kupuju za omladinu koja treba da studira ili ih uzimaju parovi koji započinju zajednički život. Oni se uglavnom opredjeljuju za nove stanove, a njihova cijena se kreće od 1.800 do 2.200 maraka po kvadratu, što naravno zavisi i od lokacije", rekla je Gatarić-Vasilić.

Ona je dodala da se cijene starih stanova, u zavisnosti od toga da li su sanirani ili ne, kreću od 1.400 do 1.800 maraka po kvadratu.

"To su najčešće stanovi u naseljima Starčevica i Lazarevo", rekla je Gatarić-Vasilić.

U agenciji "Uni invest" ističu da je zainteresovanost stanovnika za kupovinu nekretnina solidna.

"Imamo zgradu u ulici Stepe Stepanovića i do sada smo zadovoljni interesovanjem, a cijena kvadratnog metra je oko 2.200 maraka", rekli su u "Uni investu".

Direktor agencije za nekretnine "3M Banjaluka" Manojlo Vučić nezadovoljan je prodajom nekretnina, ističući da je 2011. godina bila mnogo bolja.

"Prošlih godina interesovanje za kupovinu stanova je bilo puno veće, iako su stanovi za 15 odsto jeftiniji u odnosu na lani", rekao je Vučić, dodavši da ljudi kupuju stanove tamo gdje je cijena najprihvatljivija.

Prema njegovim riječima, kvadrat najjeftinijeg stana koji je nudila ova agencija bio je 1.500 maraka. On je dodao da je cijena ovog stana na Kočićevom vijencu spuštena jer je stan trebalo renovirati.

"U našem slučaju lokacija nije presudna, nego cijena. Jedan od najskupljih stanova koji nudi naša agencija je u Novoj varoši, za 2.400 maraka po kvadratu", kazao je Vučić.

Presudna cijena

Banjalučanin Boško Vuksan nedavno je riješio svoje stambeno pitanje kupivši stan u Lazarevu.

"Više od deset godina sam bio podstanar. Prije manje od pola godine kupio sam stan, a u igri su bile tri lokacije. Na kraju sam odabrao stan u Lazarevu, jer je cijena bila najprihvatljivija", rekao je Vuksan.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije