Nastavlja se masovna procjena vrijednosti nepokretnosti u Banjoj Luci

07.08.2021. 09:37 / Izvor: Akta.ba
Nastavlja se masovna procjena vrijednosti nepokretnosti u Banjoj Luci

Ovo je važan projekat za Grad, koji ima za cilj povećanje obuhvata obveznika poreza na nepokretnosti.

Grad Banja Luka provodi aktivnosti na masovnoj procjeni nepokretnosti na izabranim katastarskim opštinama, a na osnovu potpisanog Sporazuma o saradnji sa Republičkom upravom za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske.

Ovo je važan projekat za Grad, koji ima za cilj povećanje obuhvata obveznika poreza na nepokretnosti, što će direktno uticati i na povećanje ovog značajnog prihoda u budžetu Grada iz kojeg se finansiraju infrastrukturni i drugi projekti za poboljšanje kvaliteta života u našem gradu.

Naime, ove aktivnosti odnosno nastavak pilot projekta „Masovne procjene vrijednosti nepokretnosti“ provode se u saradnji Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske, Ministarstva finansija Republike Srpske, Poreske uprave Republike Srpske i Gradske uprave Grada Banja Luka, kao i u saradnji sa švedskim donatorskim Projektom za unapređenje zemljišne administracije u BiH – CILAP.

Nastavak projekta obuhvata dijelove naselja: Ada, Starčevica i Obilićevo, odnosno katastarsku opštinu  Banja Luka 5. Prema procjenama, u obuhvatu se nalazi oko 50 ulica sa oko 15.000 nepokretnosti.

U narednom periodu, timovi na terenu će pomoću aplikacije za prikupljanje podataka popisivati nepokretnosti s ciljem njihove identifikacije, odnosno formiranja sveobuhvatnog Registra nepokretnosti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije