Poništen tender za kupovinu zemljišta za peletaru u Kantonu Sarajevo

20.12.2022. 08:31 / Izvor: Akta.ba
peletara

Kantonalno javno preduzeće za gospodarenje državnim šumama Sarajevo-šume poništilo je postupak kupovine građevinskog zemljišta za izgradnju fabrike peleta

Kantonalno javno preduzeće za gospodarenje državnim šumama Sarajevo-šume poništilo je postupak kupovine građevinskog zemljišta za izgradnju fabrike peleta u Kantonu Sarajevo, zbog nepotpunih i neadekvatnih ponuda.

U obavijesti 14. decembra Sarajevo-šume navode da je na javni poziv, koji je objavljen 2. novembra i trajao je 30 dana, pristiglo šest ponuda, od čega su dvije bile nepotpune, te nisu razmatrane, dok je za ostale četiri ponude utvrđeno da su dostavljene od nekvalificiranih ponuđača. 

Nepotpune su bile ponude Bogoljuba Vidovića iz Rakovice i preduzeća Mustakbel Bosne d.o.o. Sarajevo. 

Ostali ponuđači koji su ocijenjeni kao nekvalificirani su Vahid Memić iz Hrasnice, Suad Ohranović iz Sarajeva, Agencija Partner Nekretnine i zajednička advokatska kancelarija Višnja Dizdarević - Predrag Radovanović - Emin Olovčić - Damir Vrodljak Sarajevo. 

O daljem toku postupka direktor preduzeća će odlučiti posebnom odlukom, navodi se u poništenju.

Podsjetimo, površina građevinskog zemljišta koje je predmet kupovine treba biti cca 15.000 m2 sa poželjnim dimenzijama 100x150 metara i mora biti prilagođeno za izgradnju tehnološkog postrojenja za proizvodnju peleta.

Građevinsko zemljište mora biti bez ikakvih opterećenja, sa riješenim imovinsko-pravnim odnosima i mora biti upisano u katastar nekretnina i zemljišnu knjigu. Prodavač mora biti ujedno i vlasnik i posjednik nekretnine, jedan je od uslova poziva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije