Mogućnost izgradnje stambenog objekta

Općina Stari Grad prodaje zemljište u najužoj starogradskoj jezgri

17.02.2023. 10:30 / Izvor: Akta.ba
stari grad

Općina Stari Grad prodaje zemljište u ulici Čardodžina po cijeni od 232.150 KM

Na svega desetak minuta od najuže starogradske jezgre i Baščaršije, u ulici Čadordžina 34 koja pripada mjesnoj zajednici Logavina, Općina Stari Grad Sarajevo prodaje zemljište za izgradnju stambenog objekta.

"Ovo je jedinstvena prilika za sve one koji žele da riješe stambeno pitanje izgradnjom vlastitog doma da planiraju svoju budućnost na najpoželjnijoj i najatraktivnijoj lokaciji u Sarajevu, Općini Stari Grad Sarajevo", navode iz Općine.

Zainteresovanim kupcima Općina Stari Grad Sarajevo nudi neizgrađeno gradsko građevinsko zemljište ukupne površine 271 m2, po cijeni od 1.850 KM po m2, odnosno 232.150 KM (početna cijena) za ukupnu površinu parcele.

prodaja zemljišta

Na parceli se nalazi ruševni objekat koji se eventualno može rekonstruisati, dograditi, nadograditi ili porušiti i izgraditi potpuno novi objekat, a u skladu sa propisanim urbanističko-tehničkim uslovima. Novosagrađeni stambeni objekat može biti spratnosti prizemlje+2 sprata i spratnost se NE MOŽE mijenjati u smislu povećanja etaža.

Na lokaciji postoji infrastrukturna mreža, na koju se mogu izvršiti priključci i prilagoditi potrebama zahtijevanim planiranim sadržajima.

Na javni konkurs se mogu prijaviti pravna i fizička lica, a otvoren je narednih 15 dana.

Kompletan tekst Javnog konkursa o načinu i uslovima prodaje nekretnine u vlasništvu Općine Stari Grad Sarajevo za izgradnju zamjenskog stambenog objekta, u ulici Čadordžina broj 34, u obuhvatu Regulacionog plana Logavina pročitajte ovdje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije