VRIJEDNOST PROJEKTA 900.000 KM

Novi način evidencije o nekretninama, slijedi aviosnimanje KO Hrasnica i Butmir

15.03.2023. 08:21 / Izvor: Akta.ba
geobiro ugovor

Općina Ilidža napravila je novi korak u realizaciji historijskog projekta obnove premjera na području ove općine.

Nakon okončanog avionskog snimanja katastarskih općina Vlakovo, Osjek, Blažuj, potpisom ugovora s Federalnom upravom za geodetske i imovinsko-pravne poslove i konzorcijem Geobiro Konjic i Geodet Sarajevo, Općina Ilidža napravila je novi korak u realizaciji historijskog projekta obnove premjera na području ove općine.

"S obzirom na to da su radovi na obnovi premjera KO Vlakovo završeni dobiveni podaci će već u maju ove godine biti u službenoj upotrebi, što predstavlja jednu potpuno novu vrijednost i potpuno novi način evidencije o nekretninama", kazao je načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur nakon potpisivanja ugovora.

Pored navedenog finalizirat će se radovi za područje KO Osjek i KO Blažuj, a već od ove jeseni, u roku od mjesec dana, bit će realizovano avionsko snimanje KO Hrasnica i KO Butmir.

Ukupna vrijednost ugovora koji je potpisan danas iznosi blizu 900.000 KM.

"Na ovaj način jasno pokazujemo i potvrđujemo našu opredijeljenost da imamo usklađene podatke za adekvatnije prostorno planiranje, bolje upravljanjem građevinskim zemljištem i drugim resursima lokalne zajednice", dodao je Muzur.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije