DOBRE VODE

Prodaje se devastirani planinarski dom na Trebeviću

11.05.2023. 12:41 / Izvor: Akta.ba
planinarski dom

Pošte Srpske su oglasile prodaju planinarskog doma Dobre vode na Trebeviću putem usmenog javnog nadmetanja, saznaje Akta.ba.

Pošte Srpske su oglasile prodaju planinarskog doma Dobre vode na Trebeviću putem usmenog javnog nadmetanja, saznaje Akta.ba.

Objekat je devastiran, ima ukupnu površinu od 511 m2, a početna cijena je 207.816 KM.

"Prodaja nepokretnosti će se izvršiti usmenim javnim nadmetanjem-licitacijom. Postupak prodaje nepokretnosti provešće se pred komisijom za provođenje javnog nadmetanja za prodaju nepokretnosti. Licitacija se može održati samo ako u njoj učestvuju najmanje dva učesnika. Ako se na licitaciju prijavi samo jedan učesnik, komisija može pristupiti postupku prodaje nepokretnosti neposrednom pogodbom, pod uslovom da cijena ne može biti niža od početne prodajne cijene, objavljene u Oglasu o licitaciji", navedeno je u oglasu.

NEKADAŠNJE ODMARALIŠTE

Na pola puta do vrha Trebevića nalazi se lokalitet Dobre vode, poznat kao jedno od glavnih izvorišta vodenih tokova na ovoj planini.

Mreža potoka se sa Dobrih voda slijeva niz sjeverne padine Trebevića ispreplićući se u gustoj šumi sa planinskim putevima, stvarajući tako fascinantan prizor.

Od Dobrih voda se šetnjom zapadnim grebenom može doći do samog vrha Trebevića, a ukoliko se odlučite na ovu, oko sat vremena dugu šetnju bit ćete nagrađeni veličanstvenim pogledom, koji se sa vrha Trebevića pruža na Sarajevo.   

Upravo na Dobrim vodama se nalazi i ovaj devastirani objekat nekadašnjeg odmarališta "Dobra voda“, koji planinarima često služi kao usputna stanica na putu ka vrhu Sofe, a upravo tu počinje i biciklistička staza koja vodi do vrha planine.

Put prema ovoj koti je u lošem stanju, pa uglavnom služi kao šetnica i staza za bicikliste, te se njima ne preporučuje vožnja motornim vozilom.

E.S.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije