Banjaluka

Grad gubi zemljište od 25 miliona: Neodržavanje sjednica ugrozilo gradsku imovinu

16.06.2023. 10:56 / Izvor: Banjaluka.net
banjaluka

Foto: A. ČAVIĆ

Grad Banjaluka godinama se bori sa problemima u preduzeću "Aqvana", a nagomilani dugovi izazvali su brojne probleme.

Neodržavanje sjednica gradske Skupštine, pored brojnih problema u funkcionisanju Grada, dovodi u opasnost i gradsku imovinu. Ukoliko do 30. juna Grad ne uplati četiri miliona KM “Aqvani”, firma “Novoteks” može da preuzme vrijedno zemljište u Banjaluci.

Grad Banjaluka godinama se bori sa problemima u preduzeću “Aqvana”, a nagomilani dugovi izazvali su brojne probleme. Ukoliko do 30. juna ne bude isplaćen dug firmu “Novoteks”, ova firma ima pravo upisa vlasništva nad gradskom imovinom gdje se nalazi “Aqvana”. Tako bi Banjaluka ostala bez atraktivnog zemljišta, vrijednog oko 25 miliona KM po višestruko nižoj cijeni.

Ipak, ono što najviše iznenađuje je činjenica da se o ovom pitanju niko ne oglašava, iako postoji ozbiljna sumnja da se iza svega nalaze privatni dogovori kako bi se “za siću” privatniku ustupilo višemilionsko zemljište.

"Takve situacije smo gledali nebrojeno puta, a glasna tišina koju sad imamo s obje strane veoma je indikativna. Većina navodno traži načelnike, a gradonačelnik ne pominje taj problem koji je zaista gorući. Ne postoji ništa važnije trenutno u gradu, nego da se ta imovina spasi", rekao je izvor portala Banjaluka.net.

Sve što je potrebno je dogovor skupštinske većine prevođene SNSD-om i Stanivukovića da se što prije razgovara o ovom pitanju, kako bi se spriječilo da firma u vlasništvu Novaka Milakovića uđe u posjed “Aqvane”.

Podsjećamo, upravo zbog duga prema „Novoteksu“ računi „Aqvane“ lani su dugo bilo u blokadi, a odblokirani su nakon što je postignut dogovor koji, između ostalog, predviđa da se kompletan dug „Aqvane“ isplati do 30. juna.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije