POZIV OSTAJE OTVOREN

Vlada HNK: Odobreni prvi zahtjevi za subvencije na promet nekretnina i rente

17.05.2024. 12:50 / Izvor: Akta.ba
VLADA HNK

Novčana sredstva za refundaciju plaćenog poreza ili rente odobravat će se po redoslijedu zaprimljenih zahtjeva do utroška sredstava.

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona na današnjoj je 18. redovnoj sjednici usvojila Odluku o odobravanju novčanih sredstava iz Budžeta HNK-a za 2024. godinu s pozicije Ureda predsjednice Vlade HNK-a ''Subvencije mladima za porez na promet nekretnina i renta'' u iznosu od 12.500,00 KM za prva dva podnositelja zahtjeva.

Ured predsjednice Vlade objavio je Javni poziv za ostvarivanje prava na refundiranje plaćenog poreza na promet nekretnina ili naknade za pogodnost građevinskog zemljišta (rente) i naknade troškova uređenja građevinskog zemljišta kod kupovine / građenja prve stambene nekretnine za mlade porodice na prostoru HNK-a iz sredstava Budžeta HNK-a za 2024. godinu.

Poziv ostaje otvoren do utroška sredstava odobrenih za tu namjenu u Budžetu HNK-a za tekuću godinu, a najkasnije do 31. decembra.

Novčana sredstva za refundaciju plaćenog poreza ili rente odobravat će se po redoslijedu zaprimljenih zahtjeva, a do utroška sredstava planiranih Budžetom.

Podsjećamo da su Javni poziv, Odluka i prijavni obrazac dostupni na službenoj web stranici Vlade, te na Protokolu Ureda predsjednice (Stjepana Radića 3 u Mostaru).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije