Najbogatiji Hercegovac zainteresovan za kupovinu hotela Ero u Mostaru?

12.08.2013. 11:08 / Izvor: Dnevni list
Najbogatiji Hercegovac zainteresovan za kupovinu hotela Ero u Mostaru?

Anđelko Leko, prema Forbesu jedan od najbogatijih Heregovaca sa zagrebačkom adresom, u igri je za kupovinu mostarskog hotela Ero, doznaje Dnevni list.

Anđelko Leko, prema Forbesu jedan od najbogatijih Heregovaca sa zagrebačkom adresom, u igri je za kupovinu mostarskog hotela Ero, doznaje Dnevni list.

Leko je vlasnik kompanije HUP Zagreb, čiji su zagrebački luksuzni hoteli Sheraton i Westin, dubrovački hoteli Mlini i Srebreno..a proteklih nekoliko dana boravio je sa suprugom u rodnoj Hercegovini, zajedno sa gradočelnikom Zagreba Milanom Bandićem. Kako piše Dnevni list, preksinoć su čak i prespavali u hotelu Ero, dok su prije toga večerali sa gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem, koji bi navodno trebao pomoći u realizaciji ovog, a moguće i drugih poslova u Hercegovini, prije svega u Međugorju i Čitluku.

Vlada Federacije BiH dala je krajem prošle godine zeleno svjetlo za prodaju nekretnina u vlasništvu Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje ( Zavod MIO PIO FBiH), a koji preklih mjeseci muku muči s nedostatkom sredstava. Zavod je vlasnik više od 600 stanova i 315 poslovnih zgrada i prostora, no najznačajniji su domovi umirovljenika u Sarajevu, Mostaru, Neumu Zenici, Tuzli i Bihaću.

Proces prodaje ovih nekretnina vršit će Agencija za privatizaciju u FBiH po ugovoru na koji suglasnost dala Vlada FBiH, a kako doznaje Dnevni list, upravo ovih dana očekuje se javni poziv za prodaju jedanaest poslovnih prostora među, kojima je i mostarski hotel Ero te jedan poslovni prostor u Ljubuškom.

Zbog mostarskog Starog mosta i Međugorja, kao najpoznatijih turističkoj destinacija u Hercegovini, ne bi se trebalo čuditi eventualnoj zainteresovanosti Anđelka Leke, posebno ako znamo da se ovaj hercegovački poduzetnik već jednom spominjao u poništenoj privatizaciji mostarskog hotela, piše Dnevni list.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije