Općina Trnovo prodaje livade i pašnjake

Investicije / NEKRETNINE

Općina Trnovo prodaje livade i pašnjake

U cilju izgradnje velikog projekta Buroj Ozone Općina Trnovo prodaje zemljište na lokaciji Prečko polje – Kolijevka.

15.08.2016. 14:00 / Izvor: Akta.ba

U cilju izgradnje velikog projekta Buroj Ozone Općina Trnovo prodaje zemljište na lokaciji Prečko polje – Kolijevka, saznaje poslovni portal Akta.ba.

Prodaja će se obaviti putem licitacije krajem augusta, a u ponudi je više lokacija označenih kao livade i pašnjaci. Početna cijena zemljišta iznosi 10,00 KM/m2.

Budući investitor u narednom periodu morat će platiti izradu Plana, izradu geodetskih podloga za izradu Plana, izradu elaborata o geološkim i geomehaničkim osobinama terena, izradu idejnih rješenja: saobraćaja, vodosnabdijevanja i odvodnje oborinskih i fekalnih otpadnih voda, elektrosnabdijevanja, energetike i gasifikacije, TT mreže, hortikulture, izradu glavnih projekata infrastrukture, studije uticaja na vode, izgradnju kompletne infrastrukture unutar Plana.

U oglasu je navedeno da pravo učešća u postupku licitacije imaju domaća i strana pravna i fizička lica, u skladu s odredbama Zakona o stvarnim pravima.

U cilju realizacije ovog projekta krajem juna Općinsko vijeće Trnovo je usvojilo Regulacionog plana Sportsko-rekreacioni centar Bjelašnica-Donja Grkarica-Prečko polje-Kolijevka -I faza - Prečko polje.

Kamen temeljac za izgradnju projekta Buroj Ozone trebao je biti postavljen u maju, međutim još uvijek se ništa nije desilo. Nedavno je načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo najavio da će se to desiti do kraja ovog mjeseca.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije