Niko ne želi imovinu ''Hidrogradnje'' vrijednu 100 miliona maraka

15.11.2019. 09:20 / Izvor: Avaz.ba
Niko ne želi imovinu ''Hidrogradnje'' vrijednu 100 miliona maraka

Jučer je u Sarajevu bila zakazana prodaja imovine sarajevske "Hidrogradnje", tvrtke koja je prije nekoliko godina završila u stečaju.

Jučer je u Sarajevu bila zakazana prodaja imovine sarajevske "Hidrogradnje", tvrtke koja je prije nekoliko godina završila u stečaju. Riječ je o imovini koja se našla na dobošu prije dva mjeseca, a vrijedna je 96,1 miliona KM.

No, kako je rekao za Dnevni avaz Zijad Fazlagić, stečajni upravnik "Hidrogradnje", prodaja imovine je propala. Tačnije, niko nije poslao ponudu da kupi imovinu "Hidrogradnje" u BiH i Libiji, po početnoj cijeni od 96,1 miliona KM.

"Niko ne želi kupiti imovinu jer je to, izgleda, veliki novac. Tender su preuzele dvije tvrtke. Jedna iz Australije i druga iz Distrikta Brčko, ali niko nije poslao ponudu", rekao je Fazlagić.

Riječ je o imovini u Briješću, kamenolomu Hadžići, kamenolomu Greben Kakanj, Sigmi Sarajevo, PJ Libija, te sva prava u drugim pravnim osobama, pokretna imovina i druga prava koja ima privredno društvo "Hidrogradnja" u stečaju.

Pravo na nadmetanje imala su sva fizička i pravna lica koja na ime osiguranja uplate jedan posto od početne cijene, odnosno oko 900.000 maraka. No, ponuda nema.

Fazlagić kaže da je prošli mjesec propala i prodaja motela "Čavljak" i da su do sada prodali samo neke garaže u Sarajevu.

Prema ovom javnom pozivu, na prodaju je motel "Čavljak", sa zemljištem i ukupnim inventarom, a početna cijena ove nekretnine je 1.626.631 KM. Motel "Čavljak" ima 18 soba, površine od 853 kvadratna metra i zemljišta od 822 kvadrata.

Osim motela, na dobošu su i imovina i zemljište na Vitkovcu, u vrijednosti od 3.856.661 KM. Ali ni za ove nekretnine nema zainteresiranih.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije