Počinje priprema gradilišta za novu zgradu IDDEEA-e u Banjoj Luci

12.02.2020. 09:51 / Izvor: Akta.ba
Počinje priprema gradilišta za novu zgradu IDDEEA-e u Banjoj Luci

Grad Banja Luka je još 2014. godine izdao građevinsku dozvolu za izgradnju objekta Agencije na lokaciji bivše kasarne Trapisti.

Konačno je odabrana firma za pripremu gradilišta i rušenje objekata na budućoj lokaciji izgradnje zgrade Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) BiH u Banjoj Luci.

Riječ je o firmi, Enikon-Gradnja d.o.o. Zvornik čija je ponuda od 100.000,00 KM bez PDV-a, odnosno 117.000,00 KM sa PDV-om, te s obzirom da je ista u ekonomskom i tehničkom smislu u potpunosti zadovoljila zahtjeve, izabrana kao najpovoljnija, saznaje Akta.ba.

Za ovaj tender pristiglo je šest ponuda ponuđača a to su bili Prijedorputevi a.d. Prijedor, Bunić company d.o.o. Banjaluka, MKR Kremanović  d.o.o. Banjaluka, NEK 03 d.o.o. Prijedor, Enikon-Gradnja d.o.o. Zvornik i Braća Mićić  d.o.o. Modriča. Neblagovremenih ponuda nije bilo.

Podsjećamo, Grad Banja Luka je još 2014. godine izdao građevinsku dozvolu za izgradnju objekta Agencije na lokaciji bivše kasarne Trapisti. Izdata dozvola važi do kraja ove 2020. Godine.

Tender za izgradnju zgrade poništavan je nekoliko puta, novi još uvijek nije raspisan.

Izvođenje radova na izgradnji ovog objekta prema zadnjem tenderu, koji je poništen, trebalo bi da procijenjena vrijednost izgradnje je 13,9 miliona KM bez PDV-a, odnosno 16,3 miliona sa PDV-om.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije