Potpisan ugovor o izgradnji druge faze pozorišta u Istočnom Novom Sarajevu

24.07.2018. 08:24 / Izvor: SRNA
Potpisan ugovor o izgradnji druge faze pozorišta u Istočnom Novom Sarajevu

Direktor Marvela Savo Lalović zahvalio se predsjedniku Vlade RS Željki Cvijanović koja je odlučila da se i projekat izgradnje pozorišta konačno završi.

 

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić i direktor firme “Marvel” Savo Lalović, danas su u prostorijama Opštinske uprave potpisali ugovor o izgradnji druge faze pozorišta.

Načelnik Ćosić izrazio je zadovoljstvo potpisanim ugovorom o završnoj fazi izgradnje pozorišta i najavio da će firma “Marvel”, koja je već izgradila nekoliko javnih objekata na području Republike Srpske, u roku od 150 dana završiti radove.

“Ovo je veliki dan za opštinu Istočno Novo Sarajevo jer 10 godina od stopiranja radova uspjeli smo zahvaljujući predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i Vladi premijera Željke Cvijanović da obezbijedimo sredstva u iznosu od skoro dva miliona KM i sprovodemo svu neophodnu tendersku proceduru, ispoštujemo rokove i žalbe i izaberemo najboljeg izvođača”, rekao je načelnik Ćosić.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo je napomenuo da su reference kvaliteta radova koje izvodi firma “Marvel” izrazite, te da će do kraja godine pozorište u Istočnom Novom Sarajevu biti završeno.

“Taj objekat je od izuzetne važnosti kad je riječ o kulturi u Istočnom Sarajevu. Naročito sam zadovoljan što današnjim ugovorom okončavamo fazu zaključivanja uvogora za velike i strateške projekte na području opštine”, rekao je Ćosić.

Takođe, je podsjetio da su potpisani ugovori o izgradnji gradskog trga, sportske dvorane i za mjesec dana biće završeni radovi na Domu zdravlja.

“Ovu godinu možemo okarakterisati kao izuzetno uspješnu u investicionom smislu. Do sada smo zaključili uvogore o projektima u vrijednosti od oko osam miliona KM”, dodao je Ćosić, ističući da će nakon njihove realizacije centralna zona Istočnog Novog Sarajeva u potpunosti drugačije izgledati.

Direktor “Marvela” Savo Lalović zahvalio se predsjedniku Vlade Republike Srpske Željki Cvijanović koja je odlučila da se i projekat izgradnje pozorišta konačno završi, te istakao da bi se pozorištem, trgom i sportskom dvoranom stavila tačka i zaokružila izgradnja centralnog dijela opštine Istočno Novo Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije