Investicije / NEKRETNINE

Privredna delegacija iz Salzburga boravila u Banja Luci: Austrijanci žele graditi stanove, hotele i puteve

10.06.2008. 11:15 / Izvor: Nezavisne novine

Austrijski privrednici iz regije Salzburg koji su juče razgovarali sa zvaničnicima Vlade RS izrazili su interesovanje za ulaganje u velike infrastrukturne projekte u RS, posebno izgradnju stanova, hotela, te regionalnih i magistralnih puteva.

Jasna Brkić, ministar za ekonomske odnose i koordinaciju RS, izjavila je da je austrijsku delegaciju upoznala s uslovima poslovanja na ovom području.

"Nadam se da smo zainteresovali potencijalane austrijske investitore da ulažu u RS i da ćemo uskoro imati potpisane konkretne sporazume", istakla je ona.

Irgen Hirtenvirt, privredni advokat iz Salzburga koji zastupa velike austrijske i međunarodne koncerne, kazao je da su RS, a posebno banjalučka regija, na Zapadu poznate kao mjesto snažne privredne ekspanzije.

"Prijatno sam iznenađen prijemom i razgovorima u Vladi RS i svojim klijentima mogu prenijeti samo pozitivno mišljenje o ovoj regiji, ljudima i mogućnostima za ulaganje", naglasio je Hintervirt.

On je izrazio posebno zadovoljstvo zbog informacija da je pravni okvir u RS, kako kaže, na evropskom nivou u podgledu omogućavanja unošenja inostranog kapitala i procedura u sprovođenju investicionih projekata na terenu. Navodeći da je nekoliko njegovih klijenata iz regiona Salzburga odranije zainteresovano za otvaranje proizvodnih pogona u RS, Hintervirt je izrazio uvjerenje da će oni uskoro stići u Banja Luku kako bi dogovorili konkretizaciju tih investicionih projekata.

Hedi Vencl, suvlasnik medijske grupacije WAZ, koja je bila u austrijskoj delegaciji, kratko je kazala da su zainteresovani da u RS nađu partnera s kojim bi ušli u zajednički posao.

Austrijski privrednici juče su razgovarali i sa drugim resornim zvaničnicima u Vladi RS, te čelnicima grada Banja Luka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije