Investicije / PROJEKTI

Prodato zemljište: Napravljeni novi koraci za izgradnju IT parka na Šipu

Općinsko vijeće Centar je usvojilo odluku o provođenju javne licitacije za prodaju ovog zemljišta.

10.02.2020. 14:30 / Izvor: Akta.ba

U Općini Centar Sarajevo danas je potpisan ugovor o kupoprodaji četiri neizgrađene parcele zemljišta na Šipu, koje Općina Centar kao prodavac nakon obavljene javne licitacije prodaje firmi "Infobip BH“ za potrebe izgradnje dva stambeno-poslovna objekta s ciljem formiranja planiranog IT Parka na Šipu. Vrijednost ovog ugovora je 503.000 KM.

U ime Općine Centar kao prodavca ugovor je potpisao načelnik Nedžad Ajnadžić, dok je u ime firme "Infobip BH“, kao kupca, ugovor potpisao Dino Ibrahimović.

"Meni je drago da smo završili sa ovim administrativnim poslovima, nakon čega nam sada predstoji izdavanje urbanističke i građevinske dozvole. Imam velika očekivanja od ovog projekta i moje mišljenje je da je IT park jedan od najvećih razvojnih projekata za ovu lokalnu zajednicu i šire. U okviru budućeg IT parka svim inženjerima iz općine Centar ćemo, pored zaposlenja, nuditi i mogućnost rješavanja stambenog pitanja, odnosno kupovinu stana uz beskamatni kredit. Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo je u obavezi da izgradi pristupnu saobraćajnicu do parcela kako bi, kada investitori dobiju odgovarajuće dozvole, mogli započeti sa izgradnjom planiranih objekta, za šta je Općina Centar izdvojila finansijska sredstva i potpisala ugovor sa predstavnikom Zavoda", objasnio je Ajnadžić.

Općinsko vijeće Centar je usvojilo odluku o provođenju javne licitacije za prodaju ovog zemljišta.

"Zahvaljujem sa načelniku Ajnadžiću koji je već dvije godine uključen u ovaj projekat kao i Općinskom vijeću Centar. Općina Centar je lokalna zajednica koja je pokazala najviše spremnosti od svih nivoa vlasti da pruži podršku IT kompanijama. Naš dugoročni cilj je da zadržimo mlade talente u Bosni i Hercegovini. Svjesni smo da samo radno mjesto nije dovoljno u toj namjeri, ali ćemo mi kao kompanija pružiti sigurno radno mjesto, određene benefite i uslove rada koji se mogu porediti sa najvećim svjetskim kompanijama", izjavio je Ibrahimović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije