Izgradnja centralne saobraćajnice kroz naselje Šargovac se odvija po planu

24.04.2019. 14:16 / Izvor: SRNA
Izgradnja centralne saobraćajnice kroz naselje Šargovac se odvija po planu

Riječ je o jednom od najvećih projekata iz oblasti saobraćajne infrastrukture, koji će imati veliki uticaj na kvalitet života u naselju Šargovac.

Radovi na izgradnji centralne saobraćajnice kroz naselje Šargovac odvijaju se planiranom dinamikom, a u toku su radovi na otkopu i proširenju saobraćajnice, te izgradnji fekalnog i oborinskog kolektora, saopšteno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve Gradske uprave Banja Luka.

Iz ovog odjeljenja naveli su da građevinske ekipe trenutno rade i na izmještanju stubova rasvjete i prebacivanja kablova na nove stubove, a uporedo s tim, počeli su i radovi na kućnim priključcima na kanalizaciji.

Izgradnja centralne saobraćajnice kroz naselje Šargovac, vrijedne oko milion KM, počela je polovinom marta u okviru velikog investicionog ciklusa pod nazivom "Banja Luka se gradi".

Riječ je o jednom od najvećih projekata iz oblasti saobraćajne infrastrukture, koji će imati veliki uticaj na kvalitet života u naselju Šargovac, jednom od najbrže rastućih naselja u kojem danas živi oko 7.500 stanovnika, navodi se u saopštenju.

Rok za završetak radova je 180 dana, a izvođač radova je banjalučko preduzeće "Građenje Đurić".

Sredstva za izvođenje ovog projekta obezbijedila je Vlada Republike Srpske.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije