Bazeni na Bembaši nikoga ne zanimaju

Investicije / PROJEKTI

Bazeni na Bembaši nikoga ne zanimaju

U Općinu Stari Grad stizale su ponude da se prave zatvoreni bazeni, sportske plohe, bungalovi, ali je sve propalo.

20.05.2019. 08:51 Izvor: / Oslobođenje

Sarajlije su na Bembaši učile plivati, sklapale su nova prijateljstva, rađale su se ljubavi. Nažalost, nekad omiljeno kupalište Sarajlija, ni ove godine neće otvoriti vrata za posjetioce.

Kako nam je kazao Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad, za obnovu i rekonstrukciju ovoga prostora trenutno nema zainteresovanih.

"Ranije su dolazili potencijalni investitori, imali ideje, nudili odlična rješenja. Posljednji investitori koji su bili zainteresovani da urede ovaj dio općine su prezentovali idejni projekat na sjednici Općinskog vijeća, ali zbog reakcija vijećnika, od projekta su odustali i više se nisu javili. Nažalost, Vijeće nije imalo razumijevanja, tako da se ni ove godine na Bembaši ništa neće promijeniti. Umjesto uređenog prostora, sa savremenim sadržajima na ulazu u grad i općinu Stari Grad imat ćemo ruglo, ruševine i smeće", rekao je Hadžibajrić i naglasio da otvoreni bazen koji će raditi tokom ljetnih dana nije bio opcija. Naime, prema svim analizama i proračunima ta vrsta sadržaja u Sarajevu nije isplativa.

"Ljetna sezona kupanja u Sarajevu traje svega 45 dana. To apsolutno nije isplativo. Imali smo ponude da se prave zatvoreni bazeni, sportske plohe, bungalovi. To bi donijelo višestruko dobro i turističkoj ponudi Sarajeva i Sarajlijama koje tokom ljeta osvježenje traže u drugim gradovima, a bilo bi od koristi i za budžet Općine.Posljednji investitori iz Austrije su imali ideju da naprave nekoliko manjih smještajnih objekata, koji bi se uklopili u ambijent i ostali bi u vlasništvu Općine, a obnovili bi i bazen. Općina bi im izdala na korištenje oko 4.000 kvadratnih metara zemljišta na 40 godina, a oni bi zakupninu plaćali 4.000 KM mjesečno. Međutim, ljudi su doslovno ismijani na sjednici OV-a. Tako da ćemo na kraju najvjerovatnije na ovom lokalitetu izgraditi neki poslovni objekat", dodao je Hadžibajrić.

Foto: Avaz

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije