Traži se konsultantska pomoć na dionici tunel Kvanj-Buna

01.07.2019. 12:30 / Izvor: Akta.ba
Traži se konsultantska pomoć na dionici tunel Kvanj-Buna

Projekat će se finansirati iz kredita, a Bosna i Hercegovina je potpisala ugovor o zajmu s Europskom investicijskom bankom.

Nakon što je nedavno Vlada Federacije BiH donijela Odluku o izuzimanju šumskog i poljoprivrednog zemljišta kojom se njegova namjena mijenja u građevinsko i time omogućava gradnja tunela Kvanj – Buna, objavljen je tender za nabavku konsultantskih usluga za nadzor radova na izgradnji autoputa na Koridoru Vc, dionica tunel Kvanj-Buna.

Projekat će se finansirati iz kredita, a Bosna i Hercegovina je potpisala ugovor o zajmu s Europskom investicijskom bankom i očekuje da će dobiti grant od Investicijskog fonda zapadnog Balkana (WBIF) za finansiranje dionice autoceste Tunel Kvanj do Bune u sklopu sveukupne trase paneuropskog koridora Vc kroz Bosnu i Hercegovinu.

Očekuje se da će ugovor za pružanje usluga pregleda i nadzora projekta početi najranije u četvrtom tromjesečju 2019. s ukupnim procijenjenim trajanjem od 61 mjesec (početna faza od 1 mjeseca, razdoblje projektiranja i izgradnje od 36 mjeseci, te razdoblje obavijesti o nedostacima od 24 mjeseca).

Poziv za iskazivanje interesa otvoren je za firme iz svih zemalja. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije