Treći pokušaj: IDDEEA raspisala tender za zgradu u Banjoj Luci od 16 miliona KM

06.07.2019. 11:12 / Izvor: Akta.ba
Treći pokušaj: IDDEEA raspisala tender za zgradu u Banjoj Luci od 16 miliona KM

Zgrada će biti izgrađena na lokaciji bivše kasarne Trapisti, a procijenjena vrijednost izgradnje je 13,9 miliona KM bez PDV-a.

Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) raspisala je danas tender za izbor izvođača koji će graditi zgradu IDDEEA u Banjoj Luci, saznaje Akta.ba.

Zgrada će biti izgrađena na lokaciji bivše kasarne Trapisti, a procijenjena vrijednost izgradnje je 13,9 miliona KM bez PDV-a, odnosno 16,3 miliona sa PDV-om.

"Predmet nabavke je izgradnja administrativno-proizvodnog objekta Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka u Banjaluci na parceli na lokaciji bivše kasarne Trapisti 1", navedeno je u tenderskoj dokumenaciji.

Zainteresovane firme mogu da se prijave na tender do 21. augusta 2019. godine, a nakon što izvođač bude izabran i uveden u posao imaće rok od tri godine da završi posao.

Podsjetimo, o izgradnji zgrade IDDEEA u Banjoj Luci govori se godinama unazad.

Nakon što je 2014. od grada Banjaluka dobila građevinsku dozvolu za izgradnju objekta vrijednog na rok od tri godine IDDEEA je pokrenula proceduru izbora izvođača radova i raspisala tender 2015. i 2018. godine, ali su zbog žalbi poništeni.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije