Predstavljena maketa zgrade kod sarajevskog mosta Čobanija

29.09.2019. 10:15 / Izvor: Akta.ba

Izvođenje građevinskih radova na stambeno-poslovnom objektu u sarajevskoj ulici Čobanija, uveliko traje.

Stambeno-poslovna zgrada koja se proteklih mjeseci gradi na mjestu nekadašnjeg objekta iz austrougarskog perioda, polako niče. Radove izvodi kompanija Duljević d.o.o. s kojom je ranije potpisan ugovor o izvođenju građevinskih radova na rekonstrukciji, dogradnji, nadogradnji i novoj izgradnji predmetnog objekta, spratnosti: podzemne etaže + prizemlje + 4 sprata + mansarda.

"Nakon završetka radova na bušenju šipova za čije radove je bila zadužena druga kompanija, u proteklih nekoliko dana naši uposlenici vrijedno rade na osiguravanju građevinske jame. U narednom periodu planirano je izvođenje preostalih ugovorenih radova prema usaglašenom dinamičkom planu", navode iz ove kompanije.

Kompanija Duljević d.o.o. predstavila je i maketu ovog objekta, na kojoj se vidi šetnica koja je planirana za izgradnju nakon okončanja radova

Investitor je firma Trust-Invest d.o.o Sarajevo, u čijoj su vlasničkoj strukturi Malčo Rovčanin, poznati sarajevski ugostitelj, vlasnik objekata Vinoteka, Slatko ćoše i La gitara" i Milan Radović, bivši direktor Nove banke.

Projekat je uradio poznati Studio Zec, a stambeno-poslovne jedinice unutar ovog objekta namjenjene su za tržište.

Podsjetimo, rekonstrukcija ovih objekata planirana Regulacionim planom "Čobanija",  koji je Općinsko vijeće Općine Centar usvojilo na 23. redovnoj sjednici koja je održana 30.03.2018. godine.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije