Osam milijuna eura za projekt energetske učinkovitosti u Kantonu Sarajevo

07.11.2019. 13:23 / Izvor: Akta.ba
Osam milijuna eura za projekt energetske učinkovitosti u Kantonu Sarajevo

Vlada FBiH prihvatila je informaciju o kreditu EBRD-a za realizaciju projekta energetske učinkovitosti u javnim objektima.

Vlada FBiH prihvatila je informaciju o kreditu EBRD-a za realizaciju projekta energetske učinkovitosti u javnim objektima u Kantonu Sarajevo, kao osnovi za vođenje pregovora, te podržala inicijativu da kreditnim zaduženjem bude osigurano 8.000.000 eura za realizaciju ovog projekta. Krajnji dužnik po ovom kreditnom zaduženju je Kanton Sarajevo.

Federalno ministarstvo financija te ministarstva financija i prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo u tim za pregovore o ovom kreditu imenovat će predstavnike, a konačna odluka o zaduženju bit će donijeta po okončanju pregovora s EBRD-om.

Federalno ministarstvo financija Vladu FBiH informirat će o pregovorima i tekstu usuglašenog ugovora između BiH i EBRD-a, te će današnje zaključke dostaviti Ministarstvu financija i trezora BiH radi provođenja dalje procedure u vezi s kreditnim zaduženjem, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije