Nakon "Higijene", rušit će se depo GRAS-a, pa svi ostali objekti

19.12.2019. 11:55 / Izvor: Akta.ba
Nakon 'Higijene', rušit će se depo GRAS-a, pa svi ostali objekti

Nastavljeno je rušenje objekta firme "Higijena" koji se nalazi na trasi Prve transverzale i to bi trebalo biti završeno za nekoliko dana.

Nastavljeno je rušenje objekta firme "Higijena" koji se nalazi na trasi Prve transverzale i to bi trebalo biti završeno za nekoliko dana, istaknuto je na današnjem redovnom sastanku članova Operativne grupe za izgradnju te gradske saobraćajnice.

Kako je poručio direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač, nakon objekta "Higijene" bit će uklonjeni i svi objekti za koje su riješeni imovinsko-pravni odnosi na parceli Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "Gras", saopćeno je iz Press službe Kantona Sarajevo.

"Radovi se odvijaju u skladu sa već ranije utvrđenim planom. Na objektu GRAS-a već su razmontirani krovovi. Taj će dio biti potpuno čist do Nove godine, što u konačni oslobađa oko 11.000 kvadrata prostora koji će biti spremnih za građevinske radove na izgradnji Prve transverzale", dodao je Kovač.

Firma Penny Plus se žalila na parcelizaciju, koju je Općina Centar uspješno završila, a tiče se saobraćajnice od Kranjčevićeve do ulice Braće Begić, te su općinske službe uputile urgenciju Federalnoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove na dalje postupanje.

Na sastanku su prisutni informirani o pokrenutim procesima eksproprijacije koji se vode u nadležnim imovinsko pravnim općinskim službama, te najavili kako će na narednom, koji je zakazan za sedam dana prisustvovati i predstavnici Federalne uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije