Dionica kroz Zviroviće konačno u dvije trake

03.02.2020. 08:43 / Izvor: Akta.ba
Dionica kroz Zviroviće konačno u dvije trake

Na dijelu spomenute ceste od skretanja za budući poslovnu zonu Zvirovići pa do Miletine, potrebno je još položiti finalni sloj asfalta.

Dionica regionalne ceste R – 425a kroz Zviroviće, odnosno od silaska s autoceste u čapljinskoj pa do Miletine u ljubuškoj općini, konačno je dobila dvije trake. Na dijelu spomenute ceste od skretanja za budući poslovnu zonu Zvirovići pa do Miletine, potrebno je još položiti finalni sloj asfalta, pa da taj dio regionalne ceste u cijelosti bude završen, piše Radio Čapljina. 

Naime, rok za završetak radova na toj poddionici regionalne ceste R – 425a, dužine 2,8 kilometara, prolongiran je radi izmještanja vodovoda zbog gradnje trećeg traka za ulazak odnosno izlazak iz buduće poslovne zone Zvirovići. 

Uglavnom, presvlačenje cijele poddionice asfaltnim slojem predstavlja veliku olakšicu za Čapljince koji rade u Međugorju, Bijakovićima, Tromeđi i Čitluku, kao i putnike iz tog smjera koji putuju autocestom prema graničnom prilazu Bijača.

Inače, ukupna dužina dionice regionalne ceste R – 425a Trebižat (Čapljina) – Tromeđa (Čitluk) je 10,1 kilometar. Dio od Trebižata do skretanja na autocestu, izgrađen je usporedo sa završetkom poddionice autoceste Bijača – Zvirovići, prije pet i pol godina. Trenutačno je u tijeku rehabilitacija poddionice Zvirovići – Tromeđa, ukupne dužine 5,8 kilometara.

Dio te poddionice kroz čapljinsku općinu, u dužini od 2,8 kilometara, praktično je završen, a trenutačno se radi na poddionici kroz Miletinu, općina Ljubuški, od kraja čapljinske općine do Međugorja (bivši kamp Atlasa), dužne 2,2 kilometra. Treća poddionica od autokampa do Tromeđe duga je 1,1 kilometar.

Radovi na rekonstrukciji i rehabilitaciji spomenute poddionice regionalne ceste 425a, počeli su 20. svibnja prošle godine, rok za završetak je 18 mjeseci, odnosno druga polovica studenog ove godine. Cijena radova je 5 milijuna maraka, a izvođač je tvrtka „Brina” iz Posušja.

Sredstva za rehabilitaciju i rekonstrukciju regionalne ceste R – 425a, osigurala je Vlada Federacije BiH. Za vozače i putnike koji prometuju prema Tromeđi i Čitluku, važna je informacija da se promet ovih dana iz smjera Zvirovića preusmjerava na lokalnu cestu kroz Međugorje.
 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije