Vlada nije "digla ruke" od Staklene banke: Očekuju se tender za idejno rješenje

17.02.2020. 10:48 / Izvor: Dnevni Avaz
Vlada nije 'digla ruke' od Staklene banke: Očekuju se tender za idejno rješenje

Ovaj objekt je za šest miliona maraka prije nešto više od dvije godine kupljen od "Gospodarske banke u likvidaciji".

Da u Vladi Federacije BiH nisu "digli ruke" od "Staklene banke" u Mostaru, kako se to posljednjih dana špekuliralo, potvrđeno je iz kabineta sekretara Vlade FBiH.

Ovaj objekt je za šest miliona maraka prije nešto više od dvije godine kupljen od "Gospodarske banke u likvidaciji" za smještaj pet ministarstava FBiH koja imaju sjedište u gradu na Neretvi.

"U periodu koji slijedi bit će raspisan javni tender za izradu idejnog rješenja i glavnog projekta za objekt poslovne zgrade 'Staklena banka' u Mostaru. Nakon toga, bit će raspisan i javni tender za  izvođenje radova", odgovorili su iz kabineta.

Podsjećamo, Federalna vlada je na sjednici početkom septembra prošle godine zadužila Generalni sekretarijat da odmah pokrene aktivnosti u vezi s rekonstrukcijom ovog objekta.

Do tada, Vlada FBiH će za smještaj ministarstava u Mostaru nastaviti plaćati kiriju, a među onima koji ubiru ovakvu vrstu prihoda je i Vlada HNK.

Tako će se iz Federalne vlade u kasu HNK tokom ove godine sliti pola miliona KM kojim će biti plaćena zakupnina prostora za smještaj Ministarstva obrazovanja i nauke FBiH te Ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta FBiH, kao i mostarske ispostave Porezne uprave FBiH.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije