Kreće popis 20.000 nekretnina u Banjaluci

29.08.2020. 11:31 / Izvor: Akta.ba
Kreće popis 20.000 nekretnina u Banjaluci

Grad Banjaluka će učestvovati u projektu masovne procjene vrijednosti nepokretnosti.

Grad Banjaluka će učestvovati u projektu masovne procjene vrijednosti nepokretnosti, koji je dio švedskog donatorskog projekta za unapređenje zemljišne administracije u BiH “CIPAL”.

Načelnica Odjeljenja za finansije Banjaluke Božana Šljivar kaže da projekat zajednički realizuju Gradska uprava, Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP) i Poreska uprava Srpske.

"Izvršen je prvi izlazak na teren svih učesnika ovog projekta u naselju Nova varoš kako bi se utvrdilo da li je sve spremno za realizaciju", istakla je Šljivareva.

Tim je na terenu testirao aplikaciju za prikupljanje podataka o nepokretnostima. Pilot projekat kreće iz Rosulja, a obuhvatiće i Novu varoš, naselje Sime Matavulja, Centar, Aleju centar, Borik, odnosno dvije katastarske opštine, Banjaluka 6 i Banjaluka 7, sa 110 ulica i oko 20.000 nepokretnosti.

Po završetku popisa dobiće se detaljan uvid u stanje nepokretnosti i kompletna usaglašenost podataka knjige uloženih ugovora iz RUGIPP-a, podataka Fiskalnog registra nepokretnosti iz Poreske uprave sa stvarnim stanje na terenu u izabranom pilot području.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije