Za novu zgradu Rektorata u Istočnom Sarajevu 12 miliona KM

13.09.2020. 10:43 / Izvor: Akta.ba
Za novu zgradu Rektorata u Istočnom Sarajevu 12 miliona KM

U sastavu novog objekta biće i prostorije Muzičke akademije, a dogovoreno je i da bude nastavljena izgradnja prostorija za potrebe Fakulteta za fizičko vaspitanje i sport.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, premijer Republike Srpske Radovan Višković i ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske Srđan Rajčević dogovorili su prošle sedmice sa rektorom Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milorad Dodik da će Vlada Srpske obezbijediti 12 miliona KM za izgradnju nove zgrade Rektorata, prenosi portal Palelive.

Dodik je podsjetio da su institucije Republike Srpske već duže predano angažovane na izgradnji fakulteta i studentskih domova na Palama, Istočnom Novom Sarajevu i Foči, čime je značajno poboljšan kvalitet nastave i naučnoistraživačkog rada, o čemu svjedoči i zainteresovanost studenata iz cijelog svijeta za studiranje na ovom univerzitetu.

"Danas smo se dogovorili da ukupna vrijednost pomenutog projekta izgradnje sjedišta Rektorata iznosi 12 mil KM, što će odobriti i usmjeriti Vlada Republike Srpske. Na taj način mi ćemo definitivno doći u poziciju da završimo sve smještajne kapacitete i da nesumnjivi vlasnik tih kapaciteta bude Univerzitet, koji kvalitet rada dokazuje napretkom na relevantnim rang-listama", rekao je Dodik.

U sastavu novog objekta biće i prostorije Muzičke akademije, a dogovoreno je i da bude nastavljena izgradnja prostorija za potrebe Fakulteta za fizičko vaspitanje i sport, u ukupnoj vrijednosti od 12 miliona KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije