U općini Sapna počela izgradnja zgrade sa devet stambenih jedinica

24.09.2020. 14:57 / Izvor: Akta.ba
U općini Sapna počela izgradnja zgrade sa devet stambenih jedinica

U toku je gradnja dva stambeno-poslovna objekta od 18 i devet stambenih jedinica.

U skladu sa Sporazumom o saradnji na provođenju Potprojekta BiH6 - Državnog projekta stambenog zbrinjavanja u okviru Regionalnog stambenog programa, kojeg je Općina Sapna potpisala sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH i Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica, a u svrhu trajnog zbrinjavanja raseljenih i osoba u stanju socijalne potrebe koji nemaju riješeno stambeno pitanje, u centralnom dijelu općine Sapna u toku je gradnja dva stambeno-poslovna objekta od 18 i devet stambenih jedinica.

Nakon što je Općina Sapna obezbijedila građevinske parcele, projektno-tehničku i urbanističko-građevinsku dokumentaciju, nadležna ministarstva su provela proceduru odabira izvođača radova.

Izgradnja objekta koji sačinjava 18 stanova i poslovni prostor koji se gradi u neposrednoj blizini sportske dvorane u završnoj je fazi, a nedavno je počela izgradnja i drugog stambenog objekta kojeg sačinjava devet stanova.

Vrijednost ovog projekta iznosi oko 600.000,00 KM, a radovi bi trebali biti završeni tokom iduće godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije