Ubrzat će se procedura za izgradnju IT Parka na lokalitetu Šipa

07.10.2020. 14:26 / Izvor: Akta.ba
Ubrzat će se procedura za izgradnju IT Parka na lokalitetu Šipa

Za narednu sedmicu najavljen je početak sanacije najurgentnijih klizišta na području ove općine, gdje će nadzor vršiti Zavod za izgradnju KS.

Predstavnici Vlade Kantone Sarajevo i Općine Centar, sa premijerom Marijom Nenadićem i načelnikom Nedžadom Ajnadžićem na čelu, održali su danas sastanak na temu intenziviranja  dinamike realizacije kapitalnih projekata koji su od zajedničkog interesa.

Jednim od najprogresivnijih, ali i najznačajniji zajednički projekt je izgradnja modernog IT Parka na lokalitetu Šipa. Parcele i investitori su već poznati, a na Općini, Vladi KS i Zavodu za izgradnju KS je rješavanje uređenja gradskog građevinskog zemljišta, izgradnja pristupne saobraćajnice te izdavanje potrebnih dozvola za njegovu gradnju. Kako su nadležni najavili, u narednom periodu će se raditi na ubrzanju procedura potrebnih za početak izgradnje ovog tehnološkog parka.

Na isti način bit će tretirana i izgradnja spomen obilježja „Ljiljan“ za koje je završeno i usvojeno idejno rješenje i glavni projekat, a koje bi nakon izgradnje trebao postati centralno spomen obilježje izgrađeno u znak sjećanja i poštovanja svih pripadnika Armije i MUP Republike Bosne i Hercegovine sa područja općine Centar.

Za narednu sedmicu najavljen je početak sanacije najurgentnijih klizišta na području ove općine, gdje će nadzor vršiti Zavod za izgradnju KS.

Na sastanku je bilo riječi i o drugim zajedničkim kapitalnim projektima, sanacijama saobraćajnica, uređenju parkovsko-rekreativnih zona, te procesima vezanim za rješavanja pitanja bespravne gradnje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije