Zvornik: Za projekte izgradnje vodovodnog sistema 2,2 miliona KM

10.10.2020. 09:39 / Izvor: SRNA
Zvornik: Za projekte izgradnje vodovodnog sistema 2,2 miliona KM

Predstavnik izvođača radova Dragiša Krstić rekao je da vodovodni sistem Lokanj-Pilica po projektu podrazumijeva izgradnju distributivnog cjevovoda u dužini oko 17.000 metara.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović i predstavnik zvorničke firme "Keso promet" Dragiša Krstić potpisali su u petak  ugovor o izgradnji vodovodnog sistema za naselja Lokanj-Pilica vrijedan oko 2,2 miliona KM.

Steavnović je, nakon potpisivanja ugovora, rekao novinarima da je od ukupno navednih sredstava 1,2 miliona KM donacija EU, 500.000 KM kreditna sredstva Evropske investicione banke, dok će ostatak od oko 500.000 KM biti obezbijeđeno iz budžeta grada.

"Izgradnjom ovog vodovodnog sistema obezbeđuje se novih 297 priključaka za mještane Lokanja i Pilice", rekao je gradonačelnik Zvornika i podsjetio da je ovo nastavak projekta u koji je uloženo već skoro sedam miliona KM, a koji je obuhvatio vodovod "Sjever", odnosno naselja od Kozluka do Šepka, te izgradnju kanalizacione mreže u Tabancima i napajanje vodom mjesne zajednice Tršić.

Ističući da je ovo završna faza velikog vodovodnog projekta, Stevanović je naveo da će ostati još jedan dio naselja Pilica u kojem će problem vodosnabdijevanja biti riješen u narednim godinama.

Prema njegovim riječima, prije 11 godina krenuli smo u realizaciju ovih projekata, jer je za komforan život na selu bitna putna komunikacija, te kvalitetna vodovodna i kanalizaciona mreža.

Predstavnik izvođača radova Dragiša Krstić rekao je da vodovodni sistem Lokanj-Pilica po projektu podrazumijeva izgradnju distributivnog cjevovoda u dužini oko 17.000 metara, rezervoara zapremine 100 metara kubnih, pet pumpnih stanica i jednu rasteretnu komoru.

On je dodao da će radovi početi u narednih desetak dana, a rok za završetak je 365 dana, odnosno jedna godina.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije