U Opštinu Pale do sada uloženo više od 150 miliona​ KM

17.10.2020. 10:26 / Izvor: SRNA
U Opštinu Pale do sada uloženo više od 150 miliona​ KM

Sastanku Golićeve i Jugovića u kabinetu načelnika, kao i tokom obilaska zdravstvene ustanove prisustvovao je i načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić.

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je da Vlada RS u opštinu Pale uložila više od 150 miliona KM, uključujući i neke investicije na Jahorini, te da tu neće stati jer dobra sinergija i dobar odnos sa lokalnom vlašću rezultira mnogo dobrih projekata.

"Opština Pale zaslužuje da se razvija, a svaki novi projekat i investicija dovode do angažovanja raznih djelatnosti i saradnjom sa resornim ministarstvom", rekla je Golićeva novinarima nakon posjete paljanskog Doma zdravlja, gdje su u toku radovi na energetskoj sanaciji objekta.

Golićeva je istakla da je danas u razgovoru sa opštinskim rukovodstvom na čelu sa načelnikom Boškom Jugovićem čula njegove vizije i projekte koje namjerava realizovati na području ove lokalne zajednice.

Ona je istakla da će Jugović imati podršku Vlade Republike Srpske kao i Vlade Srbije koja je ulagala i ulaže ne samo u Pale, nego u sve opštine u Republici Srpskoj.

“Mislim da će na taj način opština Pale dobiti još jedan zamajac u narednom periodu što će biti za dobrobit svih građana koji žive na području ove lokalne zajednice", istakla je Golićeva.

Prema njenim riječima, u okviru projekta “Energetska efikasnost u Republici Srpskoj” sanira se objekat Doma zdravlja Pale zahvaljujući Vladi Republike Srpske i nadležnom ministarstvu, a vrijednost radova je 650.000 KM.

Ona je navela da će, osim u Pale, određena sredstva biti uložena u opštinu Sokolac, gdje će se energetski opremiti zgrada opštine i predškola ustanova, dodavši da je riječ o projektu koji zajedno realizuju Ministarstvo i Razvojnim program UN.

Golićeva je podsjetila da je na području Istočnog Novog Sarajeva uloženo više od 430.000 KM u okviru projekta energetske efikasnosti objekta koji je obuhvatio dvije škole pod istim krovom.

Sastanku Golićeve i Jugovića u kabinetu načelnika, kao i tokom obilaska zdravstvene ustanove prisustvovao je i načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije