Novi objekat mjesne zajednice i policijske stanice u Laušu pušten u funkciju

20.10.2020. 08:20 / Izvor: Akta.ba
Novi objekat mjesne zajednice i policijske stanice u Laušu pušten u funkciju

Novi višenamjenski objekat u kojem će biti smješteni policijska stanica i mjesna zajednica predat je na upotrebu građanima Lauša.

Novi višenamjenski objekat u kojem će biti smješteni policijska stanica i mjesna zajednica predat je na upotrebu građanima Lauša.

Gradonačalnik Igor Radojičić je naglasio da je objekat sagrađen zajedničkim snagama Grada i Republike Srpske, da je u njega uloženo 1,4 miliona KM, a da korisna površina objekta iznosi oko 1.000 kvadratnih metara.

"Ovo je prostor u kojem će građani moći da završavaju neophodne administrativne poslove kao što su prepisi, ovjere i izdavanje dokumenata. Izgradnja ovog višenamjenskog objekta samo je jedan od segmenata velikih poslova koji se rade u naselju Lauš. Tu je novi kružni tok koji je znatno doprinio protočnosti saobraćaja, a malo dalje je nova velika saobraćajnica preko nekadašnjeg voćnjaka. Takođe, tu je i obnova OŠ "Sveti Sava" i izgradnja nove fiskulturne dvorane, a nedavno smo započeli i veliki projekat izgradnje kanalizacije u ovom dijelu Lauša",  istakao je Radojičić i dodao da bi Lauš, u narednom vremenu, trebalo da dobije sasvim novi izgled i postane naselje ugodno za život sa riješenim komunalnim problemima.

Predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović, naglasila je da se izgradnjom ovog objekta izašlo u susret stanovnicima Lauša. Ovim je, kako je rekla, još jedanput pokazan ravomjeran i izbalansiran pristup razvoju svih dijelova Banje Luke.

"Pozdravljam napore lokalne administracije koja je prepoznala potrebe građana i izašla im u susret realizacijom brojnih projekata, koji su dogovoreni upravo sa građanima. Kao predsjednica RS sam ponosna na ono što Banja Luka pokazuje kao glavni grad RS, ali i na činjenicu da su drugi gradovi zagledani u Banju Luku i ono što se ovdje radi", rekla je Cvijanović.

Ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, izrazio je zadovoljstvo činjenicom da će pripadnici Policijske stanice Lauš konačno, nakon više decenija, imati adekvatne uslove za obavljanje svojih dužnosti.

"Sigurno je prošlo više od 30 godina kako u Banjoj Luci nismo izgradili novu policijsku stanicu. Na ovaj način nastavljamo da se brinemo o bezbjednosti svih građana našeg grada, nastojeći da, zajedničkim snagama, nivo sigurnosti podignemo na još viši nivo. Ovo je jedan od projekata koji smo zajednički radili sa Gradskom upravom i tako ćemo i nastaviti", zaključio je Lukač.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije