Voda za 380 domaćinstava u Bistrici

24.10.2020. 08:54 / Izvor: SRNA
Voda za 380 domaćinstava u Bistrici

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić pustio je u rad vodovod koji će snabdijevati vodom 380 domaćinstava iz sela Bistrica i okolnih zaselaka.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić pustio je u rad vodovod koji će snabdijevati vodom 380 domaćinstava iz sela Bistrica i okolnih zaselaka.

Radojičić je u izjavi novinarima rekao da je voda do ovog sela došla iz novoizgrađene fabrike vode "Crno vrelo", koja će trajno riješiti problem vodosnadbijevanja više od 20.000 stanovnika rubnih dijelova Banjaluke i Prijedora.

On je rekao da je dvije godine nakon što je završena fabrika vode, danas voda, novoizgrađenom vodovodnom mrežom od 11 kilometara, na zadovoljstvo mještana ovog kraja, stigla i do Bistrice, ulazeći u finiš velikog projekta vodosnabdijevanja manjačkog kraja.

"Na rezervoar na Karauli konačno je dovedena voda sa "Crnog vrela", tako da će nekoliko stotina domaćinstava imati stabilno snabdijevanje", rekao je Radojičić.

On je naglasio da se ovaj projekat nastavlja dalje u pravcu naselja Piskavica.

"Rješavamo jedno po jedno selo na trasi od nove fabrike vode, preko Jovića, Čokora, pa ovdje do Bistrice, jednim dijelom Borkovića do Gornje Piskavice", rekao je Radojičić.

On je istakao da je ukupna vrijednost svih radova koji su izvedeni na ovom projektu, na pravcu od Goleša do Gornje Piskavice, kao i izgradnja rezervoara Klupe, oko 1,9 milion KM.

U ime mještana Bistrice za realizaciju ovog projekta zahvalio je Vitomir Popović, koji je istakao da je događaj od izuzetnog značaja za Bistricu i okolinu.

Popović je rekao da se do sada selo snabdijevalo iz lokalnih izvora, ali da u vrijeme suša te količine nisu zadovoljavale ni osnovne potrebe za vodom.

"Zahvaljujemo gradonačelniku Radojičiću što se odvažio i ušao u ovaj veliki posao, s obzirom na veliku udaljenost našeg sela od "Crnog vrela", rekao je Popović.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Bistrica Željko Kovačević rekao je da se danas u ovom naselju rješava jedan od osnovnih problema žitelja ovog kraja.

"Prethodni lokalni vodovodi nisu mogli zadovoljiti sve potrebe i ovo je trajno rješenje za naš kraj", istakao je Kovačević.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije