Uskoro završetak radova na izgradnji stajališta u Ulici Patriotske lige

04.11.2020. 15:42 / Izvor: Akta.ba
Uskoro završetak radova na izgradnji stajališta u Ulici Patriotske lige

Radnici građevinske firme "Džekos" d.o.o. Sarajevo koja je nakon provedene tenderske procedure odabrana kao najpovoljniji izvođač, intenzivno rade na izgradnji stajališta u Ulici Patriotske lige.

Radnici građevinske firme "Džekos" d.o.o. Sarajevo koja je nakon provedene tenderske procedure odabrana kao najpovoljniji izvođač, intenzivno rade na izgradnji stajališta u Ulici Patriotske lige.

Budući da je frekvencija saobraćaja u Ulici Patriotske lige koji se odvija u dvije kolovozne trake izuzetno velika, naročito u jutarnjim satima, izgradnja stajališta za vozila javnog gradskog prevoza umnogome će doprinijeti smanjenju gužve, ali i olakšati odvijanje javnog gradskog prevoza. Ranije su vozila javnog prevoza koja saobraćaju navedenom ulicom kao stajalište koristila kolovozne trake, te na taj način stvarala gužvu u saobraćaju i onemogućavala nesmetan prolaz drugih učesnika u saobraćaju.

Finansijer projekta je Općina Centar u čijem ovogodišnjem budžetu za ovu namjenu je izdvojen iznos od 182.368 KM. Za nadzor projekta angažovana je firma "Energoinvest" d.d. Sarajevo.

Podsjećamo, Općina Centar i Direkcija za puteve Kantona Sarajevo finansirali su rekonstrukciju kompletne Ulice Patriotske lige za šta je izdvojeno oko 740.000 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije