Na vrtiću "Bulbul" u toku postavljanje solarnih panela

03.12.2020. 08:25 / Izvor: Akta.ba
Na vrtiću 'Bulbul' u toku postavljanje solarnih panela

U toku je montaža solarnog sistema na krovu objekta, kao i montaža dimnjaka za gasni kondenzacioni kotao.

Završeni su radovi na krovnoj konstrukciji i uvođenju radijatorskog i podnog grijanja na prvom i drugom spratu Vrtića 'Bulbul', saopćeno je iz Službe za lokalni razvoj i poslove mjesnih zajednica Općine Stari Grad, nadležne za ovaj projekat.

Ovi radovi izvode se u sklopu rekonstrukcije Vrtića „Bulbul“ koja je počela u augustu ove godine. Iz službe su pojasnili da su završeni i brojni drugi radovi, te da je dinamika ovog projekta zadovoljavajuća.

"Završeni su radovi na uvođenju novih elektroinstalacija u cijelom objektu, te hidrauličko ispitivanje mreže podnog grijanja. Uspješno su završeni i radovi na ravnom krovu, koji su bili složeni, ali jako bitni za kompletan projekat, kao i građevinski radovi postavljanja cementnog estriha u podu prvog i drugog sprata“, kazali su iz Službe.

Ugrađena je i unutrašnja stolarija na oba sprata.

U toku je montaža solarnog sistema na krovu objekta, kao i montaža dimnjaka za gasni kondenzacioni kotao. Uporedo se radi i fino malterisanje i gletovanje na oba sprata.

Što se tiče vanjskih radova, u toku je sanacija potpornog zida s gornje strane objekta, a radi se i na čišćenju podrumskih prostorija.

Podsjećamo, projekat finansiraju Općina Stari Grad Sarajevo i Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS u iznosu od 964.000 KM. Radovi se odvijaju u fazama i uključuju kompletnu sanaciju enterijera i eksterijera. Bit će izvedeni svi arhitektonski i građevinski radovi, uvedene nove vodovodne i elektroinstalacije, urađena sanacija enterijera i vanjsko uređenje, kao i utopljavanje fasade po najnovijim standardima. Radove izvodi firma 'Kol invest'.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije