Počeli radovi na izgradnji ambulante s apotekom i mjesnom zajednicom u Lukovom Polju

03.02.2021. 08:29 / Izvor: Akta.ba
Počeli radovi na izgradnji ambulante s apotekom i mjesnom zajednicom u Lukovom Polju

Nakon što je u septembru prošle godine potpisana Odluka o pokretanju javnog postupka, jučer su i zvanično počeli radovi na izgradnji ambulante s apotekom i mjesnom zajednicom u Lukovom Polju.

Nakon što je u septembru prošle godine potpisana Odluka o pokretanju javnog postupka, jučer su i zvanično počeli radovi na izgradnji ambulante s apotekom i mjesnom zajednicom u Lukovom Polju.

Riječ je o radovima čija je ukupna vrijednost 581.315,67 KM sa PDV-om, a koji su, nakon provedenog postupka, povjereni preduzeću "Almy-Transport".

U toku su pripremni radovi koji podrazumijevaju skidanje starog i dorajalog krova, instalacija, prostora ispred samog objekta itd, nakon kojih će uslijediti izgradnja prema projektu kojeg je uradilo Javno preduzeće za prostorno planiranje i uređenje grada "Zenica" d.o.o. Zenica. Objekat će se sastojati od prizemlja, prvog sprata i potkrovlja.

Kako je izjavio gradonačelnik Fuad Kasumović, posebno je ponosan što će izgradnjom ovog objekta konačno biti riješen dugogodišnji problem uslova liječenja za više od 1.500 stanovnika ovog prigradskog naselja.

Podsjetimo, riječ je o objektu ukupne, korisne površine od 338,20 m2, dok je građevinska bruto površina oko 417,00 m2. Idejno rješenje objekta urađeno je u skladu sa zahtjevima koji se trebaju zadovoljiti, uzimajući prije svega potrebe stanovnika ovog prigradskog naselja.

Ulaz u buduću ambulantu u Lukovom polju bit će sa jugozapadne strane i odvojen od apoteke. Na prilazima apoteci i ambulanti bit će obezbijeđena rampa za osobe s invaliditetom, dok će ulaz za mjesnu zajednicu biti sa sjeveroistočne strane.

Ambulanta se sastoji od vjetrobrana, čekaonice s hodnikom, kartoteke, prostora za osoblje, dvije intervencije, ordinacije, sanitarija, prostorije za termoblok i otpad, dok apoteka posjeduje prodajni prostor, kancelariju i sanitarije. Mjesna zajednica se sastoji od stepeništa, hodnika, kuhinje s ostavom, dvije kancelarije, sale za sastanke i sanitarija.

Sredstva za ovaj projekat osigurana su iz budžeta Grada Zenica za 2020. godinu, a realiziraju se putem Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije