Uklanjanje arhitektonskih barijera za invalidne osobe u SŠC 'Nedžad Ibrišimović'

Investicije / PROJEKTI

Uklanjanje arhitektonskih barijera za invalidne osobe u SŠC "Nedžad Ibrišimović"

U Srednjoškolskom centru "Nedžad Ibrišimović" počeli su radovi na uređenju toaleta, pristupne rampe i ulaznih portala u skladu sa standarima za invalidne osobe.

03.02.2021. 10:11 / Izvor: Akta.ba

U Srednjoškolskom centru "Nedžad Ibrišimović" počeli su radovi na uređenju toaleta, pristupne rampe i ulaznih portala u skladu sa standarima za invalidne osobe, a u okviru projekta "Uklanjanje arhitektonskih barijera za nepokretne i teško pokretne osobe". Projekat finansira Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, a implementator je UNDP – ured u Sarajevu. Ukupna vrijednost projekta iznosi 29.738,21 KM.

Budući da škola već ima lift za invalidne osobe, kroz ovaj projekat omogućiti će se i nesmetan ulaz te pristup objektu osobama sa poteškoćama u kretanju.

U junu 2020. godine završen je idejni projekat kojeg su uradili Enova, Saraj inžinjering iz Sarajeva u saradnji sa Calypso promet d.o.o. iz Bosanske Krupe. Izvođač radova u Srednjoškolskom centru "Nedžad Ibrišimović'" Ilijaš je firma SELA d.o.o. Sarajevo.

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo tokom 2019. godine uputilo je javni poziv svim zainteresovanim javnim ustanovama i institucijama Kantona Sarajevo da pismenim putem iskažu interes za učešće u projektu "Uklanjanje arhitektonskih barijera za nepokretne i teško pokretne osobe". JU Srednjoškolski centar "Nedžad Ibrišimović" jedan je od 40 objekata koji je uvršten u navedeni program.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije