Mišković: Delta ulaže 100 miliona eura u online trgovinu, na ljeto stiže "Ananas"

04.02.2021. 12:20 / Izvor: Akta.ba
Mišković: Delta ulaže 100 miliona eura u online trgovinu, na ljeto stiže 'Ananas'

Prate svjetske trendove poput Amazona i Alibabe.

Vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković izjavio je da je ta kompanija ove godine prateći svjetske trendove, ušla u još jedan veliki biznis - online trgovinu.

"To je biznis koji rade "Amazon" i "Alibaba". Nova kompanija zvat će se "Ananas" i startovat će od ljeta ove godine. U taj posao investirat ćemo 100 miliona eura u narednih nekoliko godina. Uzimamo svjetski priznate stručnjake iz najboljih kompanija. Neki od tih ljudi već su u Beogradu", najavio je Mišković, za novi broj Nedeljnika.

Kako je ovi stručnjaci će obučavati "najjaču ekipu koju smo mogli da sastavimo za taj biznis".

"Imamo veoma istaknute ljude iz Delte koji su posvećeni samo tom biznisu i veliki značaj pridajemo tom poslu",  istakao je Mišković.

List navodi da je on, povodom 30. godišnjice Delta holdinga razgovarao sa nekoliko medija.

Na pitanje kakvu poruku ima, za zaposlene ali i za ostale, Mišković je naveo da je pre 15 godina imao poruku koja je aktuelna i sada, a tiče se politike i biznisa.

"Možda naši političari žele da u Srbiji imaju kompanije kao što su Siemens, Microsoft, Zara i njihove vlasnike. Ali, nemaju. Imaju nas. Možda i mi želimo da imamo Angelu Merkel, Bidena… ali, nažalost, nemamo. To sam rekao prije 15 godina i sada ponavljam isti poziv, jer je i dalje aktuelan. Moramo da razgovaramo, jer niti naši političari imaju bolje privrednike od nas, niti mi imamo bolje političare od njih. Saradnjom možemo da stignemo do cilja, što narod očekuje od nas", rekao je Mišković.

On je rekao i da mu je najveće nezadovoljstvo tokom 30 godina, od kaad je počela da radi Delta, njegovo hapšenje.

"A još veće, ako postoji, jeste hapšenje mog sina. I danas patim što moj sin ispašta zbog uspjeha Delte. Nisu smjeli da diraju djecu. Uhapsiti dijete zato što je otac uspješan, mislim da to nije bilo dobro", rekao je Mišković kojem se, kao i sinu, sudi pod optužbom za utaju poreza.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije