Euro-asfalt u Hrvatskoj na proljeće završava projekat vrijedan 42,9 milijuna kuna

01.03.2021. 08:37 / Izvor: Akta.ba
Euro-asfalt u Hrvatskoj na proljeće završava projekat vrijedan 42,9 milijuna kuna

Cesta dužine 6,2 kilometra smještena je niti tri kilometra od središnjeg pazinskog trga, a predstavljat će južnu obilaznicu grada.

U srijedu se otvorila novoobnovljena dionica državne ceste kroz mjesto Loborika u Općini Marčana - Hrvatska na čijoj su svečanosti prisustvovali u ime Ministarstva mora, prometa i infrastrukture državni tajnik Tomislav Mihotić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić, saborski zastupnik Anton Kliman, istarski župan Fabrizio Radin te načelnik Općine Marčana Predrag Pliško.

Nakon otvaranja dionice, sudionici su obišli i lokaciju gradilišta nove dionice na relaciji Rogovići - Lindarski Križ na kojoj su radovi vrijedni 43 milijuna kuna započeti u srpnju prošle godine, koji bi trebali biti dovršeni ovog proljeća, piše regionalexpress.hr.

Cesta dužine 6,2 kilometra smještena je niti tri kilometra od središnjeg pazinskog trga, a predstavljat će južnu obilaznicu grada s kojom će se istočna Istra spojiti sa zapadnom bez potrebe prolaska kroz središte grada.



Problem prolaska tranzitnog prometa kroz centar grada pojačano je izražen u ljetnim mjesecima, jer se uz postojeći promet teških teretnih vozila za potrebe tvornice kamene vune u Pićnu povećava i putnički promet. Izgradnjom spojne ceste od Istarskog ipsilona do Lindarskog Križa (D64) omogućit će se obilazak Pazina i tako bitno poboljšati prometna protočnost i sigurnost, ali i uvjeti življenja građana Pazina.

Raskrižja s drugim državnim, županijskim i lokalnim cestama projektirana su u istom nivou s tim da će raskrižje s državnom cestom DC77 kod poslovne zone Ciburi biti izvedeno kao kružno raskrižje. Izgradnja ceste započela je lani u srpnju, a pošto se radi o brežuljkastom terenu na budućoj obilaznici bit će nešto usjeka i nasipa te dva veća raskrižja.

Izvođač radova na izgradnji ceste je sarajevska građevinska tvrtka Euro-asfalt.  Ugovorna vrijednost radova je 42,9 milijuna kuna, bez PDV-a.

Uslugu stručnog nadzora nad izvedbom radova provodit će Zajednica ponuditelja Učka Konzalting i Ramtech, a ugovorena vrijednost njihove usluge iznosi 2,38 milijuna kuna (bez PDV-a). Investitor projekta su Hrvatske ceste. Projektant ceste je Geoprojekt, a vrijednost ugovora za projektiranje iznosi milijun kuna, bez PDV-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije