Sanacija pješačkog mosta na Željeznici: Počinje izgradnja novog stuba

12.11.2021. 08:15 / Izvor: Akta.ba

Most je osiguran teškom mostovskom skelom, danas će se pristupiti izgradnji novog stuba, te srušiti stari.

Štab civilne zaštite Kantona Sarajevo, na čelu sa komandantom, ministrom komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Enverom Hadžiahmetovićem, jučer je u cilju sprečavanju urušavanja pješačkog mosta na rijeci Željeznici, a koji povezuj ulice Mala aleja i Hrasnička cesta, angažovao Službu za zaštitu, spašavanje iz ruševina i raščišćavanje terena formiranu u okviru pravnog lica Bosman d.o.o. Sarajevo.

Zaposlenici ovog građevinskog preduzeća su mehanizacijom u toku dana izvršili postavljanje i uvezivanje mostovskih skela oko stuba mosta, nakon čega su uklonili dizalicu koja je posljednjih dana osiguravala sporni stub mosta. 

Kako su najavili iz ovog preduzeća, danas će se nastaviti građevinski radovi na sanaciji stuba mosta koji se počeo urušavati.

"Most je osiguran teškom mostovskom skelom, danas će se pristupiti izgradnji novog stuba, te srušiti stari", potvrdio je najave iz preduzeća "Bosman"i ministar Hadžiahmetović, nakon što je danas obišao radova na ovom pješačkom mostu ispod kojeg su smještene izuzetno važne instalacije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije