Uskoro izgradnja lifta "Puhovac", Vlada izdvojila 100.000 KM

04.12.2021. 10:48 / Izvor: SRNA
Sokolac

U saopštenju se navodi da će izgradnja ski-lifta biti finansirana iz budžetskih sredstava za javne investicije za 2021. godinu.

Opština Sokolac uvrstila je izgradnju ski-lifta "Puhovac" u Strategiju razvoja turizma za period od 2021. do 2025. godine, za šta je Vlada Republike Srpske izdvojila 100.000 KM.

"Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske dalo je saglasnost Delivoju Vukoviću sa Sokoca za zakup poljoprivrednog zemljišta koje je u svojini Republike Srpske, a na kojem će biti izgrađen ski-lift", saopšteno je iz opštine Sokolac.

U saopštenju se navodi da će izgradnja ski-lifta biti finansirana iz budžetskih sredstava za javne investicije za 2021. godinu.

Opština Sokolac kao nosilac projekta do kraja decembra treba da dostavi račune s ciljem zatvaranja avansnih plaćanja.

Vlada Republike Srpske traži da izgrađeni objekti i instalacije budu uknjiženi na opštinu Sokolac.

Načelnik Sokoca Milovan Bjelica rekao je da će opština Sokolac i grad Istočno Sarajevo u izgradnji lifta učestvovati sa po 20.000 KM.

Skijalište "Puhovac" služit će smučarskim i skijaškim klubovima sa područja opštine Sokolac, školama skijanja, građanima.

"Ski-lift predstavlja prvu fazu poboljšanja infrastrukture za zimske sportove, gdje su planirane i staze za smučanje, snoubord i klizalište u samoj gradskoj zoni", navodi se u saopštenju. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije