Za realizaciju projekata Goražda izdvojena sredstva u iznosu od 141.105 KM

23.12.2021. 08:12 / Izvor: Akta.ba
Goražde

Vrijednost potpisanih ugovora je 154.105 KM, a od tog iznosa za realizaciju projekata Grada Goražde izdvojena su sredstva u iznosu od 141.105 KM.

Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća i ministar za urbanizam prostorno uređenje i zaštitu okoline Bojan Krunić potpisali su jučer niz ugovora o sufinansiranju projekata koji su podržani kroz transfere nižim nivoima vlasti, sa ekonomskih kodova Vlade i resornog ministarstva.

Vrijednost potpisanih ugovora je 154.105 KM, a od tog iznosa za realizaciju projekata Grada Goražde izdvojena su sredstva u iznosu od 141.105 KM.

Kroz Program utroška sredstava Vlade BPK Goražde i Ministarstva za urbanizam, prostorno uređenje, sa ekonomskog koda Tekući transferi nižim nivoima vlasti podržani su projekti Grada Goražde i općine Pale u FBiH, a ugovore o korištenju sredstava za sufinansiranje projekata sa gradonačelnikom Ernestom Imamovićem i načelnikom Alminom Ćutukom  potpisali su premijerka BPK Goražde Aida Obuća te ministar za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline Bojan Krunić.

goražde

Kada je riječ o realizaciji projekata  Grada Goražde, sredstva za sufinansiranje projekta "Uređenje prostora gradskih i prigradskih naselja-mikro lokalitet Rasadnik" izdvojena su u iznosu od 55.700KM , za "Zamjenu stolarije na prostorijama Gradske Art-galerije" u iznosu od 10.000KM  te sanaciju lokalnih  puteva na području Grada Goražde u iznosu od 25.405KM. Također, Gradu Goražde pružena je podrška i za sufinansiranje projekta "Uređenje izletišta Gubavica" u iznosu od  30.000 KM, dok je za sufinansiranje projekta "Unaprjeđenje rada općinskog katastra nekretnina" općine Pale u FBiH izdvojeno 13.000 KM.

"Zadovoljstvo mi je što smo sa  koda Vlade BPK Goražde bili u prilici podržati  projekte nižih nivoa vlasti, a to ćemo nastojati raditi i u narednom periodu, jer benefite njihove implementacije u narednom periodu  će osjetiti svi građani BPK Goražde", kazala je nakon potpisivanja ugovora premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Sredstava za sufinansiranje projekata iz budžeta Ministarstva za urbanizam prostorno uređenje i zaštitu okoline, dodijeljena su putem javnog poziva.

"Mi smo izabrali dva projekta Gradske uprave i jedan projekat općine Pale u FBiH. Jedan je "Uređenje prostora gradskih i prigradskih naselja-mikro lokalitet Rasadnik", prije svega, zbog same ekspanzije u samom gradu, dok je drugi "Uređenje izletišta Gubavica", što je bilo planirano da se uradi ranije, ali međutim imali smo nekih sporova u samoj izradi projekta tako da je njegova implementacija odgođena za početak slijedeće godine. Općini Pale u FBiH za realizaciju projekta odborili smo značajna sredstva, a ono što želim napomenuti jeste i da je ova lokalna zajednica pedeset posto obezbijedila vlastitio učešće", riječi su ministra Krunića.

goražde

Da su projekti veoma značajni potvrđuju i gradonačelnik Ernest Imamović te načelnik Almin Ćutuk, a zahvalnost na izuzetnoj saradnji ovom prilikom uputili su Vladi BPK Goražde i resornom ministarstvu.

 

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije