Poboljšanje energetske efikasnosti u Sanskom Mostu za dva objekta

26.01.2022. 13:29 / Izvor: Akta.ba
Sanski Most

Općina Sanski Most uspješno je realizirala projekat: "Provođenje mjera iz energetskog pregleda Vatrogasni dom i Zgrada 2 Općine Sanski Most".

Općina Sanski Most uspješno je realizirala projekat: "Provođenje mjera iz energetskog pregleda Vatrogasni dom i Zgrada 2 Općine Sanski Most" iz oblasti poboljšanja energetske efikasnosti javnih objekata i smanjenja emisija CO2.

Realizaciji ovih radova prethodila je izrada elaborata: "Izvještaj o detaljnom energetskom pregledu Vatrogasni dom", koji je izradio biro "Ceteor" d.o.o. iz Sarajeva.

Za realizaciju radova energetske efikasnoti Zgrade 2 Općine Sanski Most elaborat je izradio biro "Euroing" d.o.o. iz Bihaća.

Elaboratom se izradila stručna detaljna energijska analiza objekta sa mjerama koje treba realizirati kako bi se ostvario optimalan odnos između uloženih sredstava i ostvarene uštede energije.

Realizacija mjera se izvodi fazno, gdje je u ovoj fazi i ovim projektom izvršena zamjena dotrajale fasadne metalne stolarije.

Prema navedenom elaboratu i predviđenim mjerenjima, period povrata uložene investicije kroz ostvarene uštede na energiji se očekuje kroz narednih 12 godina.  

Ukupna vrijednost projekta iznosi 58.500,00 KM. Radove je finansirao Fond za zaštitu okoliša FBiH sa iznosom 35.100,00 KM i Općina Sanski Most sa iznosom 23.400,00 KM.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije