Odabrani izvođači radova nove zgrade Policijske uprave Pale

09.05.2022. 09:44 / Izvor: Akta.ba
mup rs

Nova zgrada Policijske uprave će biti moderan objekat čijom će izgradnjom policijski službenici imati mnogo bolje uslove za rad.

Grupi ponuđača Građenje d.o.o. Pale i Baupartner d.o.o Lukavac dodijeljen je ugovor za izgradnju objekta Policijske uprave Istočno Sarajevo u Palama u vrijednosti od 8,1 miliona KM bez obračunatog PDV-a, navodi se u objavljenoj odluci o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

U provednom postupku javne nabavke zaprimljeno je pet ponuda.

U toku analize ponuda komisija za nabavke je jednu ponudu odbacila i isključila iz daljeg nadmetanja, a preostale četiri ponude su ocijenjene prihvatljivim i kvalifikovanim za e- aukciju.

Nakon završene e-aukcije komisija je preuzela Izvještaj o toku i završetku e-aukcije, sačinila zapisnik i predložila da se, u skladu sa članom 70, Zakona o javnim nabavkama BiH, ugovor dodijeli grupi ponuđača Građenje d.o.o. Pale i Baupartner d.o.o Lukavac u kojoj je vodeći partner Građenje d.o.o. Pale.

Nova zgrada ove uprave bit će moderan objekat čijom će izgradnjom policijski službenici imati mnogo bolje uslove za rad. Objekat će se nalaziti na Palama i u okviru njega će biti smještene i organizacione jedinice – Policijska stanica Pale, Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja i Jedinica žandarmerije.

Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova, Vlade Republike Srpske i opštine Pale koja je dodijelila zemljište MUP-u Republike Srpske na kojem će biti izgrađen objekat.

Nakon što je Vlada Republike Srpske usvojila informaciju o potrebi izgradnje zgrade Policijske uprave Istočno Sarajevu, zadužila je Ministarstvo finansija da u obezbijedi 7.540.366 KM za izgradnju objekta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije