Potpisan Projektni ugovor: Za razvoj Luke Brčko 10 miliona eura

12.05.2022. 08:25 / Izvor: Akta.ba
Brčko

Projektni ugovor "Zeleni gradovi 2 – Vodovod Brčko" potpisan je u Gradskoj vijećnici, kojim se nastavlja suradnja Brčko distrikta BiH i Europske banke.

Projektni ugovor „Zeleni gradovi 2 – Vodovod Brčko“ potpisan je u Gradskoj vijećnici, kojim se nastavlja suradnja Brčko distrikta BiH i Europske banke za obnovu i razvoj BiH (EBRD) u sklopu programa Zeleni gradovi. Ugovor su potpisali gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić, ravnateljica EBRD-a Manuela Naessl i ravnatelj „JP Komunalno Brčko“ Kemal Atić, čime su Distriktu stavljena na raspolaganje sredstva u visini od 6.500.000 eura, za provođenje navedenog projekta.

Potpisani projektni ugovor koncipiran je na pomoći u financiranju izgradnje cjevovoda koji će doprinijeti regulaciji tlaka vode na čitavom urbanom području Distrikta, smanjenju gubitaka vode, ostvarenju uštede energije te povećanju pokrivenosti vodoopskrbnom mrežom, što predstavlja naredni korak koji Distrikt poduzima nakon što je prošle godine pristupio mreži zelenih gradova.

Potpisivanju je prethodio sastanak na kojem su, osim potpisnika, nazočili dogradonačelnik Anto Domić, glavni koordinator Vlade Željko Antić, predstojnik Odjela za komunalne poslove Majazudin Vehabović, predstojnik Odjela za gospodarski razvitak, šport i kulturu Pero Gudeljević, te predstavnici Europske banke za program Zelenih gradova, a tom prilikom su razgovarali o budućim projektima koji će se implementirati na području Distrikta u sklopu ovog programa.

U Gradskoj vijećnici je ovom prilikom potpisan i Ugovor o dotaciji za provođenje korporativnog plana razvoja JP Luke Brčko, u visini od 10.000.000,00 eura, između ravnateljice EBRD i Perice Josića, ravnatelja JP Luke Brčko.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije