Potpisan ugovor o finansiranju rekonstrukcije Gradske pijace u Foči

10.06.2022. 08:46 / Izvor: Akta.ba
pijaca

Opština Foča i švajcarski Karitas potpisali su ugovor o zajedničkom finansiranju rekonstrukcije Gradske pijace, čija je ukupna vrijednost 90.000 KM.

Opština Foča i švajcarski Karitas potpisali su ugovor o zajedničkom finansiranju rekonstrukcije Gradske pijace, čija je ukupna vrijednost 90.000 KM. Sredstva su obezbijeđena iz opštinskog budžeta i kroz projekat „Socio-ekonomska održivost i podrška lokalnom stanovništvu Gornjodrinske regije”.

Učešće Opštine Foča je 70.000KM, dok će Karitas obezbijediti 20.000 KM.

"Želja nam je da građani imaju riješeno pijačno prodajno mjesto, da povežemo poljoprivredu i turizam, kako bi poljoprivrednici mogli da izlažu proizvode na odgovarajućem prostoru. Raspisali smo javni poziv za izvođenje radova i vrlo brzo očekujemo da će radovi biti izvedeni i da će Gradska pijaca konačno dobiti izgled kakav zaslužuje da ima", rekao je načelnik opštine Milan Vukadinović.

U švajcarskom Karitasu ističu da je riječ o nastavku uspješne saradnje sa lokalnom upravom, koja se ogleda kroz otvaranje radnih mjesta i podršku poljoprivrednicima, zanatlijama, te razvoju turizma.

"Kroz stvaranje lijepog ambijenta i dobre pijace za lokalno stanovništvo, želimo da korisnicima, koji su u prethodnom periodu dobili grantove, omogućimo da iznesu svoje proizvode i da ih prodaju", rekao je zamjenik direktora Karitasa Zlatan Savić.

On je naglasio da su svi dosadašnji korisnici grantova Karitasa i Opštine Foča bili uspješni, te da će kroz projekat u ovoj godini biti dodijeljeno još 17 grantova pomoći.

Četvorogodišnji projekat „Socio-ekonomska održivost i podrška lokalnom stanovništvu Gornjodrinske regije” na području Foče i još šest opština u ovoj regiji švajcarski Karitas provodi od 2019. godine.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije